Dj Balkanova Sound system

Dj Balkanova Sound system

Deze Dj draai met eigen edits van bekende popliedjes.

Neemt graag muziekanten mee het podium op.

Zo kan het maar zo zijn dat er 5 blazers en 2 zangers/zangeressen mee het podium bestormen

Dj Balkanari

Dj Balkanari

Dj Wesley

Dj Wesley

Dj Wesley draaide al in alle windstreken, vanuit de balkan over komen waaien.

 

Dj Ome Funk

Dj Ome Funk

Dj Ome Funk Draaide o.a. in de melkweg paradiso, host ook eigen clubavonden in Tivoli en Hedon.

 

Balkanova - Contrabas

Vocal + Contrabas

Arjan Haakshorst a.k.a. Ari

Vanuit 100% passie voor muziek dompelt Ari je onder in zijn muzikale golven. Zijn hartslag verrast en neemt je mee. Als muzikant, producent en MC verlegt hij voortdurend zijn grenzen, op zoek naar nieuwe geluiden en dynamieken. Een autodidact met liefde voor lage tonen. Excentriek op de contrabas.

Zijn muzikale reis voert hem langs vooruitstrevende muziek uit alle windstreken. Zo ontdekte hij dat de up-tempo feestmuziek uit de Balkan hem de gelegenheid biedt om alle eerdergenoemde aspecten binnen één stijl te verenigen.

Balkanova - Trompet

Trompet

Erwin Boonk

Studeerde af als trompettist aan het Twents Conservatorium en als dirigent aan het Arnhems Conservatorium. Als dirigent leidt hij het harmonieorkest Concordia Noordijk en het smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Neede.

Verder schrijft hij arrangementen voor verschillende orkesten, speelt hij als free-lance trompettist, maar ook als lead trompettist in Big Band Almelo (www.bigbandalmelo.nl) en als trompettist bij Balkanova.

Balkanova - Bariton- en sopraansax

Sopraansax

Jaap Hilverda / Jacob

Speelt op sopraan- en baritonsax en gebruikt zijn stem. Op zijn 9e gestart met een altsax, later via diverse soul/funk en fusion bandjes nu bij de balkan beats aangekomen. Inmiddels wat ouder en wijzer en drukker, maar niet minder gek op muziek maken: een nieuwe uitdaging is altijd welkom. Naast muzikant ook nog eens leraar, (beroeps)vader, ondernemer.

Balkanova - Accordeon

Accordeon

Maike Weening / Manus

Begon op haar achtste jaar met accordeon lessen bij de muziekschool in Doetinchem. Accordeon was voor haar 'het' instrument, het geluid en vooral ook het gevoel dat je daarmee teweeg kon brengen, dat wilde ze leren.

Nadat ze de accordeon onder de knie had, maakte ze een overstap naar toetsen en later nog de basgitaar. Hiermee speelde ze in verschillende rockbandjes. Maar oude liefde roest niet en sinds een aantal jaar is het alleen nog de accordeon die klinkt.

In het dagelijks leven maakt Maike theater in allerlei vormen, zoals straattheater, toneel en muzikaal cabaret. Hierbij wordt ook vaak de accordeon gebruikt, zoals bij Duo Nootmuskaat.

Balkanova is voor Maike de band waar ze haar enthousiasme en positieve energie volledig in kwijt kan.

Balkanova - Gitaar

Gitaar

Bram Bokken

In 2003 behaalt Bram zijn Bachelor degree en in 2005 zijn Master Degree aan het Artez Conservatorium in Arnhem.

Op het Conservatorium krijgt Bram oa les van Scott Henderson, Mike Kenneally en David Fiucynski. Daarnaast neemt hij privé lessen bij Richard Hallebeek.

Naast gitaarlessen krijgt Bram les in opnametechniek en arrangeren.

Vanaf 2005 is Bram actief in de muziekscene en heeft in binnen- en buitenland met verschillende artiesten het podium gedeeld waaronder Waylon, Nikki, State, Maame Joses, Backcorner Boogie Band en Hansen Tomas en Balkanova Orchestra.

 

Balkanova - Drums

Drums

Joël Groen en/ of Raymond Liebrand

“Besmet” door een muzikale familie is Joël van jongs af aan al met muziek bezig. Na jarenlang pianoles te hebben gevolgd kreeg hij ook interesse voor o.a. drums en gitaar. Hij volgde een jaar de vooropleiding van het conservatorium, maar besloot de opleiding muziektherapie aan de HAN in Nijmegen te gaan doen. Hij deed daar veel praktijkervaring op met het werken met diverse doelgroepen en volgde de minor creativiteitsontwikkeling. Joël geeft muzieklessen en muziektherapie vanuit zijn eigen praktijk Groen Muziek in Gaanderen. Als drummer, pianist en gitarist is hij actief in verschillende bands. Als invaller voor zijn vader kwam hij in aanraking met Balkanova. Inmiddels is zijn vader met pensioen en heeft Joël het drumstokje overgenomen.